Parketti

PARKETTILATTIA

Parketti on puulattia, jonka pintakerros on aitoa puuta. Parkettityyppejä on useita: mosaiikkiparketit, lautaparketit, sauvaparketit. Yhdistävä tekijä on, että parketti on monivuotinen, ja ne voidaan hioa ja lakata yleensä uudelleen.

MASSIIVIPARKETTI

ReferenssejäMassiiviparketit ovat pinnasta pohjaan samaa puuta ja ne liimataan pohjasta aluslattiaan tai asennusvaneriin kiinni. Asennuskuvioissa on useita eri vaihtoehtoja.

Massiiviparketteja saa 8 – 23 mm paksuisina eli hiontavaraa on huomattavasti enemmän kuin lautaparketissa. Massiiviparketit ovat pintakäsittelemättömiä ja ne hiotaan ja pintakäsitellään asennuksen jälkeen.

Massiiviparketit ovat hinnaltaan lautaparketteja arvokkaampia, mutta oikein asennettuna niiden elinkaari on huomattavasti pidempi lautaparkettiin verrattuna.

Maahantuojamme Triofloor Oy:n sivuilla on lisätietoa ja kuvia.

LAUTAPARKETTI

Parketin hiontaLautaparketit ovat valmisparketteja. Ne ovat kerrosrakenteisia, teollisesti valmistettuja, valmiiksi hiottuja ja pintakäsiteltyjä sekä pontattuja parkettilautoja.

Sille on tyypillistä kolmekerroksinen, yhteenliimattu rakenne. Lautoja kiertää joka puolella ponttaus. Pintakerroksena on vähintään 3,5 mm paksuinen kulutuskerros, joka yleisimmin on sauvan muotoinen. Lautaparketit toimitetaan valmiiksi lakattuna, tai öljyttynä.

TILAA ITSELLESI PARKETTILATTIA!
KLIKKAA TÄSTÄ »